Sunday, February 11, 2007

zo is het leven in Suriname

hoihoihoihoi,

Gisteren naar de zee geweest. Anderhalf uurtje varen in een klein bootje met twee geschifte Hindoestanen. `t Waren broers en deugnietjes.
Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting
Twas anderhalf uur varen over de rivier naar een eilandje. Echt indrukwekkend hoe breed de rivieren hier zijn...

We kwamen toe in het vissersdorpje, het enige dorpje op het eiland. Er wonen ongeveer 40 mensen. Het eilandje was Expeditie Robinson-achtig. Veel aangespoeld hout op het zandstrand en ongerept bos enkele meters verder van de oceaan weg.
De drie jongens hebben heerlijk gestoeid in het warme oceaanwater terwijl de vrouw in het gezelschap het schouwspel argwanend gadesloeg.

Na 2uur relaxen zijn we als 4 kreeften terug naar de stad geweest. De trip terug, stroomopwaarts en dus een serieus stuk langer, was exciting. Onze stuurman zat aan het `babbelwater`. Dat is Palm, ofwel rum, en in zijn geval uitgelengd met weinig water. In ons geval met veeeeeeel water. Straf spul, die Palm (spreek uit: balem).
Tom en ik hebben zelf efkes het bootje bestuurd.
Photobucket - Video and Image Hosting
Daarachter zaten we op het dak van t bootje naar de zonsondergang boven de rivier te kijken... Photobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image HostingPhotobucket - Video and Image Hosting

Jaja, tis hier fantastisch... We hebben hier ook allerlei lekkere vruchten waar we op een elegante manier van genieten.
Photobucket - Video and Image Hosting

Misschien gaan we volgend weekend opnieuw met hetzelfde duo weg om te gaan vissen op de rivier. Maar da`s nog niet zeker.

`s Avonds uitgeweest, aleja, poging tot. We waren aangeschoten (PARBO bier is lekker!) in short en met sletsen en mochten nie binnen in de dancing (the Starzz) Dus tot 4u op een terrasje gezeten, zitten verbroederen met 4 postgraduaten elektro-mechanica en op`t gemak iets gedronken :p

Da was het zo wa tot nu toe. Vandaag enorm veel regen en verschrikkelijk heet. Vanavond gaan eten bij Alexia en Cedric, twee andere stagiairs van Mercator.

Iets praktisch: onze gsm-nr`s hier in Suriname.
Jeroen: 00597 8909804
Tom: 00597 8909802
Steph: 00597 8909805
Jacob: 00597 8909803

Adres van Steph en ik: Gongrijpstraat 49, Paramaribo
Adres van Jeroen en Tom: Van Idsingastraat 116, ook Paramaribo

Tot de volgende, en volgens Tom komen de foto`s rap online :p

Groeten
De 4

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Yo jaco en andere wereldreizigers!!

eerst en vooral ne gelukkige verjaardag (ben wel 2 dagen te laat kweet et). Hopelijk ne keer goe gefeest en toch wel ne keer ferm gezondigd aan de plaatselijke dranken zeker? En sjieke fotookes da er op staan! kwou da ik er ook was. Vandaag weer mee school begonnen en et komt al langs mijn oren uit. Hopelijk kan ik volgend jaar ook zo iets doen.
Tis sjiek da er dikwijls verslagskes op komen. Zo is et goed te volgen wa da ge ginder uitspookt. En blijkbaar is er nog nie te veel gebeurd voor de stage!!

Amuseer jullie in de jungle!!
greetz
Dieter

10:08 AM, February 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Goei fotookes, maar wie is wie (van de jongens) Ik ken alleen maar Tom en Stephanie - wie is Jeroen en wie is Jacob ???

12:18 PM, February 13, 2007  
Blogger Tom said...

jacob is die lelijkaard en jeroen is dien andere lelijkaard

12:22 PM, February 13, 2007  
Blogger Unknown said...

Oh zoetje.. Je droge humor ( - ge zijt nen Denolf -) kent ook geen grenzen hé!! :-)

Wou dat ik er ook was!

Groetjes!

1:26 PM, February 13, 2007  

Post a Comment

<< Home