Friday, March 16, 2007

feesten in Suriname

hallohallo,

Sinds lang terug in de stad, dus tijd voor een postje.
Dit weekend is er een optreden van Lucky Dube, Tom en Jeroen gaan er naartoe, wij misschien.
Para is echt fantastisch!!! Gisteren was er een verjaardagsfeestje. Het ganse dorp was uitgenodigd dus wij waren er ook.
Surinaamse feestjes = veel dansen + veel eten + veel drinken
De vrouwen waren traditioneel gekleed begonnen te shaken bij de eerste muzieknoot.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
De jarige. Ze woont al 7 jaar in Nederland, maar komt speciaal terug om te vieren. Nu begrijpen wij waarom, Surinaamse feestjes zijn echt fantastisch leuk!!!:
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

We moeten nog enkele plantages bezoeken en dan zijn we klaar in Para.
Surinamers zijn enorm behulpzaam. Ze sparen geen moeite om ons ergens heen te brengen. Ze zijn ook enorm fier op hun cultuur en afkomst. Deze man hakt voor ons een weg naar de plaats waar vroeger het slavendorp was.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Ook dit is jammergenoeg Suriname. De grootste stortplaats van het land. Onze gids van plantage Loefbeek bracht ons er heen. Mensen lopen met teenslippers door het afval en zoeken wat ze kunnen gebruiken. De aasgieren zijn hun concurrenten.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Welke idioot zou ooit de plaats van het stort bepaald hebben? Deze kreek ligt er vlak naast en mondt uit in de Surinamerivier. Je moet geen milieu studeren om er de gevolgen van te kunnen inschatten.
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ondertussen heb we ook al kennis gemaakt met de dieren hier in de tropen. Onder andere een `seeka` of zandvlooi. Dit irritante diertje nestelt zich onder de huid en legt daar haar eitjes. Het jeukt enorm. Gelukkig is het gemakkelijk te verwijderen.
We hebben al twee slangen gezien, en zwemmen is hier en daar niet aan te raden omwille van de piranha`s.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home