Sunday, February 11, 2007

Eerste indrukken

voor ik begin eerst zeggen dat er hier in tegenstelling tot belgie met qwerty toetsenborden wordt gewerkt dus typfouten zullen veelvuldig voorkomen, waarvoor excuus..


bij het overvliegen hadden we allemaal iets van WAAAAAAW, schoon, groot en vooral: GROEN

ik heb nog altijd het waawgevoel maar sommige dingen vallen ongelofelijk hard op. op zeg van de luchthaven (zanderij) naar paramaribo zijn ze gigantische kasten van villa's tegengekomen. onvoorstelbaar grote huizen, met een enorm landgoed en bewakers

ten tweede: de auto's.. 3/4 van die bakken zijn pickup trucks, lichte vracht en zelfs hummers. het gevolg dervan is dat we met ons fietsje op straat ni veel plaats moeten innemen
ook is het hier de gewoonte de claxon te gebruiken alsof wij onze ruitewissers aansteken, non stop getuut en gerem, met de lichten smjten is er ook bij
soit genoeg over auto's

wat nog meest opvalt is het enorm contrast tussen arm en rijk, er staan echt krotjes naast bovenvermelde villa's en bedelaars op straat..

wat ons (bestempelde milieufreaks) de ogen uitsteekt is de nonchalance waarmee afval gewoon in rivier of op straat geworpen wordt, bergen PMD liggen langs de kant van de Suriname rivier, autowrakken noem maar op..

belangrijk: het eten is hier super! tsjau min mix (bami met kip en varkensvlees) pom (rijstschotel met sambal (STRAF!) en kip)

tot nu toe was het eigenlijk redelijk hectisch om alles een beetje geregeld te krijgen (fiets, sim kaart, huisje, vervoer voor onze verdere stage, vergadering met Mr Bean en Mr Crab)

in ieder geval, ik amuseer mij SUPER tot nu toe en heb me nog geen moment verveeld, getuige de wallen onder de ogen

Bij deze ook de groeten aan iedereen in Belgie

sorry voor de verwarrende en haatstig geschreven post, tgeld is op en tijd is om :)
tot een van de volgende!!

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dag Tom,
blog is super, mooie foto's!
Al wandelende takken gezien? Die van jouw proberen te ontsnappen!
Groetjes aan iedereen, moeke

12:24 AM, February 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hoi Tom,
blog is super, leuke foto's! Geniet er van daar! Groetjes aan iedereen, moeke

4:36 AM, February 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

(wilde alleen even proberen, wist niet goed hoe dit werkt, !ik en computers hé!)

4:37 AM, February 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Hei,

het ziet er daar super exotisch uit, totaal in contrast met de sneeuw en de koude lucht hier in het hoge(re) Noorden. Hopelijk is het werk dat je moet verrichten wat deftig, kwestie van toch wat satisfactie (denk aan de videoclip met drilboren en ander gereedschap...) te bekomen.
Hopelijk heb je ook niet teveel beestjes op je studio, hier hebben de Ghostbusters van Rentokil al duchtig gesprayd. Al die internationale studenten en het goedkope, houten binnenwerk zijn een broeihaard voor beestjes. En dat in een van de rijkste landen ter wereld.

Have fun!

Vele groetn vanuit Noorwegen,

Tijs

7:03 AM, February 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

Dag nichtje

Hier is het ongelofelijk slecht weer. "Lode is al volop aan het trainen met Taf om Tim en Ellen hun escorte mee te rijden" (dat heeft hijzelf geschreven) ale zondag heeft hij er nog eens opgezeten.
Ik ga u laten, want ik heb niet zoveel inspiratie.

Groetjes Lodeke en uw nichtje

10:59 AM, February 12, 2007  
Anonymous Anonymous said...

yipsyips!

Kheb zo'n lichtbruin vermoeden dat dat daar een lichtjes fantasties zootje dreigt te worden... pak et er dus van en probeer de mensen daar toch ietwat te sparen (ik hoop voor hen dat die aardbeitrossen nie besmettelijk zijn).

ciao,
thijs
(ps: geslaagd!wiehaa)

2:47 AM, February 13, 2007  
Anonymous Anonymous said...

WOWOWOWOWOW jongens en meisje, wat ne chance da jullie hebben :-))) WELCOME TO SOUTH AMERICA ....met de schoonheid van de natuur en het getoeter en drukte en de armoede die je erbij moet nemen.
Prachtige foto's, BTW (mijne frank is gevallen dat dit By The Way betekent, haha lach maar :-)).(of niet?)
Hebben jullie echt niemand nodig om bv jullie met iets te helpen...??? Ik ben zó jaloers.
Zo te zien hebben jullie heel wat werk voor de boeg en zullen we jullie enkele weken moeten missen. Ik ken er één die gaat afzien..
De buikjes worden ook goed onderhouden. Lekker eten en een gezellig drankje erbij, op een terrasje hangen, ??? HALLO !!! Anyway, nog veel werkgenot en amusement. Nen dikke knuffel voor Tom, en Stephanie, nog bedankt voor het mooie complimentje, girl, you made my day :-) ne smile van hier tot bij jullie
xx van Gaby

12:09 PM, February 13, 2007  

Post a Comment

<< Home