Tuesday, March 27, 2007

Schildpadden spotten aan de oceaan

hallo!

Dit weekend zijn de heren van het gezelschap naar Galibi geweest om naar schildpadden te kijken terwijl Stephanie naar Blanchemarie geweest is.

Galibi is een natuurreservaat vlakbij de grens met Frans Guyana. Het gebied is een van de belangrijkste legplaatsen voor zeeschildpadden ter wereld. De beesten komen `s nachts aan land en leggen er hun eitjes. Fantastisch om te zien!!!

Eerst gingen we met een bootje over de rivier naar de kust, 2u in de gietende regen... `s Nachts gingen we dan het strand op om naar de schildpadden te gaan kijken. Na honderd meter zagen we al sporen van het eerste beest. Het is allemaal heel streng. Geen flitsen, altijd achter de gids blijven, geen zaklampen,... Tis maar goed ook, die dieren moeten vooral niet gestoord worden door toeristen.

We zagen enorm veel schildpadden. Die dieren zijn behoorlijk groot: ongeveer anderhalve meter lang en met de vinnen inbegrepen ongeveer een meter breed. In mei komen de grootste schildpadden naar Galibi, die zijn nog een stuk groter.

Om half twee snachts lagen we in bed, en om kwart voor zes er opnieuw uit om opnieuw op jacht te gaan. Toen zagen we een schildpad in het licht. We hebben er veel mooie fotos van, maar de USB-poorten van de pc`s hier doen het niet, dus later komen de foto`s online.

Verder hebben we er nog gevolleybald met de indianen, gezwommen in de oceaan in Baywatch-style, ongelofelijk lekker gegeten (onderandere bakabana`s, een soort banenenbeignets)... Ook daar zijn er foto`s van, maar die volgen dus nog.

Tot in de volgende fotopost van Galibi!!!

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Yohoo!!! Wat een avontuur!
Tcho, jullie maken me hier jaloers!! :-)

Ik kijk al uit naar de fotootjes en natuurlijk naar het volgende verslag van jullie uitstappen!

Veel plezier nog!!

Tot gauw,

Rebecca

2:37 AM, March 28, 2007  

Post a Comment

<< Home